Greta Meyersberg

År 2016 var det 40 år sedan telefonjouren Någon Att Tala Med startade i Göteborg. Den startades av Greta Meyersberg en synnerligen handlingskraftig kvinna som ville att Göteborg skulle bli en knut i Samaritans, ett världsomfattande nätverk av telefonjourer som hade byggts upp i England några årtionden tidigare. Greta hade bott många år i London och arbetat för The Samaritans. När hon sedan kom tillbaka till Göteborg ville hon göra en social insats även här i staden och startade tillsammans med en del av sina vänner telefonjouren Någon Att Tala Med. Sedan dess har denna funnits till Göteborgarnas och även andras tjänst när man behövt någon att tala med.

 Från början koncentrerade sig jouren väldigt mycket på att ställa upp för människor som i sin nöd funderade på att begå självmord. Snart dök många andra problem upp, som t.ex sjukdomar och ensamhet. Idag handlar det mest om ensamhet eftersom det dykt upp andra jourer som specialiserat sig på självmordsproblemet. Visst förekommer väl sådana samtal ibland, men då som en del i ett ensamhetsproblem. Vi tar dock emot alla typer av samtal undantagandes så kallade sexsamtal. En del ringare blir återringare, som hör av sig ganska ofta för att berätta saker ur sitt liv. Det kan gälla såväl roliga som tråkiga saker. Det där lilla samtalet om vardagens bekymmer och ensamhet eller att få berätta om något roligt kan betyda ganska mycket för framför allt människor vars vardag ofta är väldigt grå och trist.

 Känner du att du behöver någon att tala med, så tveka inte utan ring vår jour på tel 031-7112400. Du är garanterad anonymitet.

 Vi arbetar alla ideellt men har kostnader för lokal, telefon, annonser och kurser. Vill du vara med och stötta så kontakta gärna kontakt@natm.nu eller skänk en slant till plusgiro 332196-5